Harpo

”Moviestar“ och Harpo – för jämt fyrtio år sedan erövrade en konstnär och sin sång Europas topplistor. Popsången blev till hymnen för en hel generation och fanns med i topplistorna i 48 veckor bara i Sverige. Och även idag hör ”Moviestar“ ännu till de mest spelade sångerna i Europa.
Harpo ville stå på scenen redan som barn och kan nu se tillbaka på 40 år på scenen som började med ”Honolulu“ och ”Sayonara“.
Han är fortfarande populär vid liveframträdanden i hela Europa, i tv-sändningar och i radion. Senast såg man honom på våren i programmet ”Lyckliga gatan“.
Nu, 40 år efter ”Moviestar“ kan Harpo upplevas med ett helt personligt program, där han med sina sånger och minnen berättar om sitt liv.
Om en killes dröm som drar genom Europa med sin gitarr, om möten med Stikkan Anderson, Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Det första skivkontraktet och hur ”Moviestar“ uppstod och hur det kom till att ABBAs Anni-Frid sjöng som bakgrundssångerska i sången. Naturligtvis påminner Harpo också om sin vän Ted Gärdestad som han upplevde den sista gemensamma konserten med i december 1996. Och varför han valde konstnärsnamnet Harpo kommer vi också att veta efter konserten.
En kväll för alla som gillar sångaren, låtskrivaren och entertainern Harpo och som vill minnas tillbaka genom hans musik och hans minnen.